27/10/11

Dibuixants sense fronteres

Dibuixants Sense Fronteres és una entitat constituïda d’acord amb el que estableix la Llei 4/2008, de 24 d’abril, del llibre tercer del Codi civil de Catalunya, relatiu a les persones jurídiques; la Llei orgànica 1/2002, de 22 de març, reguladora del dret d’associació, i els seus estatuts.


Els fins de l’associació són:
  • Defensa i difusió de la cultura democràtica i solidària a través de la imatge i l’humor.
  • Apostar per la importància de la imatge en la difusió d’idees, i recolzar tota mena de manifestacions artístiques que promoguin valors positius, però també crítica política i social.
  • Organitzar i donar suport a tota mena d’activitats i projectes relacionats amb el periodisme solidari, la difusió de valors solidaris, la cooperació internacional, la cultura de la pau, la cooperació al desenvolupament i els valors democràtics.
  • Canalitzar la obtenció de recursos econòmics per a dur a terme les activitats abans esmentades.
  • Oferir ajuda i suport als artistes que ho necessitin, ja sigui per problemes amb la censura, per problemes econòmics o laborals, per problemes de salut, per sofrir represàlies, càstigs o tortures amb motiu de la seva professió, etc.

Per aconseguir les seves finalitats, l’associació realitza les activitats següents:
  • Establir una àmplia xarxa social de professionals de la imatge satírica d’arreu del món, oberta també a tota mena de gent interessada en aquestes activitats.
  • Establir relacions amb altres entitats de tota mena que defensin els mateixos objectius, i treballar de forma conjunta en projectes comuns.
  • Organitzar o col.laborar en la organització o realització d’activitats de tota mena destinades a aconseguir els objectius de l’associació. Aquestes activitats poden incloure (a tall d’enumeració no exhaustiva), confecció i edició de publicacions, cartells, webs i altre material de difusió; organització de cursos, jornades, tallers o conferències; gravació i edició de vídeos, DVD, animacions i altre material digital; confecció d’exposicions, mostres, fires i qualsevol altra activitat que serveixi per assolir els objectius de l’associació.
  • En queda exclòs tot ànim de lucre.

2 comentaris:

  1. Hola,

    m'agradaria col·laborar però no trobo cap mail de contacte.

    ResponElimina
  2. Tens raó, ens havíem oblidat posar el correu de contacte. Ja està arreglat. Gràcies.

    ResponElimina